Nieuws

Goede review van freshmojo op bol.com

 Het verhaal over Anna is als een cadeau dat langzaam wordt uitgepakt
  • Spannend
  • Meeslepend verhaal
  • Goede verhaallijn

Het verhaal van Anna is als een cadeau dat langzaam wordt uitgepakt, een verhaal, en een mens, dat zich ontvouwt voor de lezer. Tijdens het lezen van de eerste hoofdstukken legde ik het boek vaak weg. Ik werd kriebelig van het ‘mammie’ en ‘pappie’ de hele tijd. Waarschijnlijk net zo kriebelig als zij er zelf van werd. En … het bleef trekken. Later, wanneer Anna ouder wordt en zich op haar eigen geheime manier weet te verhouden met haar ouders en alles om haar heen, wordt het boek steeds interessanter. Eenmaal halverwege moest ik het boek dezelfde dag uitlezen. Wat ik het mooie vind aan dit verhaal is de gelaagdheid ervan. Het is te lezen als een goed en lekker ‘weg te lezen’ verhaal. Het is ook te zien als de psychologische ontwikkeling van een kind tot volwassene, hoe structuren en constellaties invloed hebben op een mens. En, op het eind van het boek, wanneer Anna zich vrij weet te maken, kan dat zelfs werken als een spiegel voor de lezer. Wat het boek echt een fijn boek maakt is dat de wrange pijnlijkheid op een soepele manier wordt afgewisseld met humor en ontroering. Een mooi cadeau, dit boek.

Kostelijke recensie!

Een kostelijke recensie op Leeskost! Lees beslist de hele recensie. Je blijft lachen, want de recensent heeft gekozen voor het accent op een paar zeer grappige scenes! Heb je weinig tijd lees dan het stukje saucijs hieronder.

‘Opvoeden tot snob’

De manier waarop ze met haar moeder omgaat en de geestelijke terreur weet te overleven wordt ondanks het zware onderwerp lichtvoetig en met zo veel empathie beschreven, dat je je al lezend met de hoofdpersoon gaat identificeren. Een knappe prestatie.’ 

‘Saucijs’

‘Anna noemt het manlijk geslachtsdeel consequent ‘saucijs’. Het begint met de hilarische passage,wanneer er in Italië duidelijk zichtbaar ‘iets onbetamelijks’ uit het wijde pijpje van haar vaders zwembroek stak. Het was een soort zak. Een zak met haren erop. En een saucijs. Later vergelijkt ze deze saucijs met die van Michelangelo’s David. Na het stiekeme lezen met een vriendin van het onderdeel ‘Gemeenschap’ in Het volkomen huwelijk concluderen de meisjes dat een man zijn saucijs, die hard kon worden, in een gaatje van onderen bij de vrouw stopte. En dat hij iets in dat gaatje achterliet. Wanneer ze zich als student (in vijftien minuten) laat ontmaagden beschrijft ze dit als zijn saucijs gleed bij me binnen. Origineel.’ 

Interview Violet Leroy radio Gelderland

Leuk en vlot interview door Rob Kleijs met Violet op Radio Gelderland 15 november Op de Koffie 2e uur.

De intro van het interview begint op 9.28, deel 2 is van 15.18 tot 19.56, deel 3 van 22.30 tot 26.30 en deel 4 van 41.36 tot 48.18.

Op de koffie

‘ Een mooi boek’  vond interviewer Rob Kleijs. Het ging over de naweeën van de Tweede wereldoorlog bij ouders die dat hebben meegemaakt. Of Ze nou helden waren of fout. Kinderen zien dat hun ouders ongelukkig zijn, of dat ze geheimen hebben, en nemen de schuld daarvan op hun schouders. Die schuld moeten ze leren af te gooien in hun latere leven.  Zo’n interview waarvan je voelt dat als we niet gestopt waren door de tijd, het nieuws en de reclame, we nu nog zaten te praten.

Bestel nu de nieuwe roman ‘Mijn Italiaanse moeder’

Lees Fragment

Recensie op Allesoverboekenenschrijvers.nl: “Een prachtige en aangrijpende roman over een veerkrachtige jonge vrouw, het vertelt een heel boeiend verhaal, het is met vlotte vaart en met veel lichtheid en met heel veel humor beschreven. Ik heb het achter elkaar uitgelezen en kon het niet meer wegleggen. Ik waardeer het met 4 sterren, ofwel: uitstekend.” 

 

De nieuwste roman van Violet Leroy is te koop bij de boekhandel of bij Uitgeverij de Kring. Tevens is het boek ook als e-book verkrijgbaar.

Heb je het boek gelezen? Dan nodig ik je graag uit om een recensie(tje) achter te laten!

Wat een mooie en goede recensie: ∗∗∗∗Vier sterren!

Aan het begin van de boekpresentatie werd ik verrast door mijn uitgever Marie-Anne van Wijnen van De Kring te Amsterdam die in haar speech een zeer lovende recensie met vier sterren voorlas. Van de  bekende boekensite Alles over boeken en schrijvers:  “Dominante veeleisende moeder maakt Anna ontzettend eenzaam…Een prachtige en aangrijpende roman over een veerkrachtige jonge vrouw, het vertelt een heel boeiend verhaal, het is met vlotte vaart en met veel lichtheid en met heel veel humor beschreven. Ik heb het achter elkaar uitgelezen en kon het niet meer wegleggen. Ik waardeer het met 4 sterren, ofwel: uitstekend.”

 

Boekpresentatie Literair café Oosterbeek

Literair café Oosterbeek

Het literaire café van Meijer & Siegers met Mijn Italiaanse Moeder | Violet Leroy was een groot succes! "Mijn Italiaanse Moeder' ontving al een vier sterren recensie! Een bijzondere boekpresentatie van MIJN ITALIAANSE MOEDER van Violet Leroy. Hartelijke ontvangst door Wim Kersten, mooi en stevig interview door Miriam Guensberg, en spannend voorgelezen fragmenten door Martijn Adelmund. En wat een mooie roman!
Er werd gefilmd door Veluwezoom in Beeld en plaatste een artikel in Renkum nieuws

Literair Café rond mij en mijn boek op zondagmiddag 4 november.

Renkum ontmoet Oosterbeek en Wageningen!

15:00 tot 17.00 uur  in de Concertzaal, Rozensteeg 3 te Oosterbeek.

Kom je ook? Toegang vrij, iedereen welkom!

Je bent van harte uitgenodigd voor deze feestelijke, gezellige en interessante middag. Literair Café en boekpresentatie!  Ik word geïnterviewd door de bekende schrijfster Miriam Guensberg (13 romans w.o. Poolse tranen, Ooit en Het geheim van Audrey H).  Martijn Adelmund, schrijver, drie jaar Stadsdichter van Wageningen, performer , draagt fragmenten voor uit Mijn Italiaanse moeder. Er is Italiaanse muziek en we draaien een diashow met beelden uit de periode waarin Mijn Italiaanse Moeder speelt, 1945 – 1968.  Er is een cameraploeg aanwezig om opnames te maken. Dat wordt een reportage op Veluwezoom in Beeld, op Renkum.nieuws.nl, op YouTube.com en op mijn website. Diverse media sturen fotografen.

Abonneer je op deze site op mijn Nieuwsbrief en ik houd je op de hoogte. Volg en Like me op Facebook en LinkedIn.