De helft van mijn ziel

 

 

Een verhaal van vriendschap en vergelding.

1969, Los Angelos. Twee jongens zien hoe filmster Sharon Tate en haar gezelschap worden vermoord. Het verandert hun leven ingrijpend. Hun leven verplaatst zich naar Amsterdam, hun vriendschap verdiept zich. Tot een ander hun vriendschap bedreigt.

2010, Amsterdam. Een meisje en een jongen stappen in een taxi. Twee uur later is het meisje thuis, niemand weet dat ze weggeweest is. De jongen verdwijnt.
Het team van inspecteur Hofman onderzoekt de zaak. Hofman heeft een goede staat van dienst, maar laat zijn werk en privéleven bepalen door een traumatische gebeurtenis uit zijn jeugd.

Zijn collega, inspecteur Dortlandt is homo en heeft een kinderwens. Brigadier Marie Schut is de beste speurder van het team. Zij kwelt zichzelf met het gegeven dat haar ouders veroordeelde misdadigers zijn.

Hofman komt tijdens een bezoek aan New York in contact met FBI agent Johnson. Die is, veertig jaar na dato, nog steeds geobsedeerd door de moord op Sharon Tate. In de nacht dat Tate en haar gezelschap werden vermoord, werden ook haar buren gedood. De vermoedelijke daders zijn nooit voor de rechter gebracht. Tot nu!

280 pagina's