Violet Leroy

 

Beste lezers!

Ik heb een nieuwe uitgever en daar ben ik heel blij mee! Uitgeverij De Kring in Amsterdam geeft goede en mooie boeken uit.  Mijn roman Mijn Italiaanse moeder ziet er prachtig uit. Zie de Najaarscatalogus 2018.

Mijn Italiaanse moeder is een verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen in de periode 1945 tot 1968 en speelt in Amsterdam en in Italië.  Welingelichte Kringen zegt over mijn roman: ‘ Anna Harper is een personage om van te houden. Haar moeder verbiedt haar om met andere kinderen te spelen, ook vanwege het oorlogsverleden van haar vader. Om haar sociaal te laten stijgen, drilt de ‘Koningin van Dwingeland’ haar dagelijks met wijze lessen. De brave Anna vlucht in een fantasiewereld. Op latere leeftijd bevrijdt ze zich van alle illusies, en vindt haar geluk in Italië. Prachtige roman, gebaseerd op ware gebeurtenissen.’  Een vooruit-lezeres zegt: ‘Een geweldig boek, meesterlijk geschreven. Heftige thema’s, maar het verhaal blijft licht, waardoor je met een glimlach doorleest.’

Meer over mij: Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Ging er naar school, studeerde ergens anders omdat ik de stad tijdelijk zat was, maar kwam toch weer terug. Eenmaal afgestudeerd werkte ik er, trouwde ik, nam ik mijn ontslag en ging ik weer scheiden. Ik nam een andere baan, kwam een nieuwe partner tegen en settelde in Het Gooi. Ik werkte me een slag in de rondte om de hypotheek te betalen en was iedere dag drie uur kwijt aan woon-werkverkeer. Op een dag vroeg ik me af waarom ik me zo druk maakte: ik had geen antwoord op die vraag.
Dus nam ik ontslag om te kunnen doen wat ik het liefste deed: reizen en schrijven. Sinds dat besluit ziet mijn leven er totaal anders uit: geen mooi huis meer in Het Gooi, maar een bescheiden huisje in het leukste dorp van Nederland. Van de Zuidas naar de Zuid-Veluwe! Ik wil hier nooit meer weg! Reizen doe ik niet meer: schrijven is een voltijdbaan en levert bescheiden op.

Mijn debuut Tot de bodem werd met lovende kritieken ontvangen. Evenals mijn tweede psychologische thriller Medelijden met de duivel. Ook mijn derde psychologische thriller De Helft van mijn ziel kreeg zeer goede recensies met 4, 4,5 en 5 sterren!  In ‘De helft van mijn ziel’ gaat het over de vriendschap tussen Hofman, Dortlandt en Schut, het opsporingsteam van politiemensen die ik tot leven liet komen in ‘Medelijden met de duivel’.  De titel van mijn boek refereert aan de speciale band tussen Hofman en Dortlandt. De rode draad in ‘De helft van mijn ziel’ is vergelding, een terugkerend thema.

Ook in Mijn Italiaanse moeder speelt vergelding een cruciale rol: De opgroeiende Anna Harper boet voor het gedrag van haar ouders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Was haar vader een held? Of was hij een NSB’er? Haar ouders weigeren duidelijkheid te geven en dat maakt Anna tot prooi voor al die kinderen waarvan de ouders zogenaamd goed waren. Dat was de tendens na afloop van de oorlog: kinderen van NSB’ers zijn net zo fout als hun ouders en moeten gestraft. Pek en veren! Isoleren en negeren! Maar dan kennen ze Anna niet: ze is iedereen te slim af.  Haar verweer is hilarisch, en tegelijkertijd tragisch omdat achter haar façade een eenzaam kind schuilt. 

Houd mijn website in de gaten voor activiteiten rond de verschijning van mijn roman. Of vul het contactformulier in en ik houd je op de hoogte per e-mail. Je kunt me ook volgen op LinkedIn en op Facebook.