Spannende Boeken
Pasja

Lezen en schrijven
met Pasja


Beveel pagina aan:

Volg mij op

Violet Leroy

 

Beste lezers en fans!

Ik heb zojuist weer een verhaal afgerond.  Een spannende roman!

Na drie succesvolle psychologische thrillers een roman! Het is een verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen in de periode 1945 tot 1968 en speelt in Amsterdam en in Italië. Fictie en non-fictie dus!  De titel verklap ik nog niet. Mijn manuscript ligt bij de nieuwe uitgever! In mei hoor je meer, zodra het omslag gereed is.

Meer over mij: Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Ging er naar school, studeerde ergens anders omdat ik de stad tijdelijk zat was, maar kwam toch weer terug. Eenmaal afgestudeerd werkte ik er, trouwde ik, nam ik mijn ontslag en ging ik weer scheiden. Ik nam een andere baan, kwam een nieuwe partner tegen en settelde in Het Gooi. Ik werkte me een slag in de rondte om de hypotheek te betalen en was iedere dag drie uur kwijt aan woon-werkverkeer. Op een dag vroeg ik me af waarom ik me zo druk maakte: ik had geen antwoord op die vraag.
Dus nam ik ontslag om te kunnen doen wat ik het liefste deed: reizen en schrijven. Sinds dat besluit ziet mijn leven er totaal anders uit: geen mooi huis meer in Het Gooi, maar een bescheiden huisje in het leukste dorp van Nederland. Ik wil er nooit meer weg! Reizen doe ik niet meer: schrijven is een voltijdbaan en levert bescheiden op. En heel belangrijk: ik heb een kater. Een echte. Hij heet Pasja: hij is tamelijk honds, wat voor een kat erg leuk is; hij bemoeit zich overal mee en vindt dat hij recht heeft op een plek op mijn website.

Mijn debuut ‘Tot de bodem’ werd met lovende kritieken ontvangen. Evenals mijn tweede psychologische thriller ‘Medelijden met de duivel.’  Ook mijn derde psychologische thriller ‘De Helft van mijn Ziel kreeg zeer goede recensies met 4, 4,5 en 5 sterren!  In ‘De helft van mijn ziel’ gaat het over de vriendschap tussen Hofman, Dortlandt en Schut, het opsporingsteam van politiemensen dat ik bedacht voor ‘Medelijden met de duivel’.  De titel van mijn boek refereert aan de speciale band tussen Hofman en Dortlandt. De rode draad in ‘De helft van mijn ziel’ is vergelding, een terugkerend thema in mijn boeken.

Voor de volgende activiteiten van het team van inspecteur Hofman moet je nog even geduld hebben, want ik schrijf nu aan een volgende spannende roman, die in het heden speelt en in de Tweede Wereldoorlog. Een indringend verhaal dat me intensief bezighoudt.