Psychologische Thrillers
Psychologische Thrillers
De uitgever


Pasja

Lezen en schrijven
met Pasja


Bestel mijn boeken

 BESTEL 

Deel pagina op

Volg mij opViolet Leroy

 

Afgelopen twee jaar werkte ik aan een nieuwe psychologische thriller: ‘De helft van mijn ziel.’

De titel verwijst naar een uitspraak van Horatius over Vergilius. Hij noemt hem zijn ‘Animae dimidium meae’, de helft van mijn ziel. Horatius geeft daarmee zijn intense gevoelens van vriendschap voor Vergilius weer. 

In ‘De helft van mijn ziel’ gaat het over de vriendschap tussen Hofman, Dortlandt en Schut, het opsporingsteam van politiemensen dat ik bedacht voor ‘Medelijden met de duivel’. De titel van mijn boek refereert aan de speciale band tussen Hofman en Dortlandt. De rode draad in ‘De helft van mijn ziel’ is vergelding, een terugkerend thema in mijn boeken.

Meer over mij: Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Ging er naar school, studeerde ergens anders omdat ik de stad tijdelijk zat was, maar kwam toch weer terug. Eenmaal afgestudeerd werkte ik er, trouwde ik, nam ik mijn ontslag en ging ik weer scheiden. Ik nam een andere baan, kwam een nieuwe partner tegen en settelde in Het Gooi. Ik werkte me een slag in de rondte om de hypotheek te betalen en was iedere dag drie uur kwijt aan woon-werkverkeer. Op een dag vroeg ik me af waarom ik me zo druk maakte: ik had geen antwoord op die vraag.
Dus nam ik ontslag om te kunnen doen wat ik het liefste deed: reizen en schrijven. Sinds dat besluit ziet mijn leven er totaal anders uit: geen mooi huis meer in Het Gooi, maar een bescheiden huisje in het leukste dorp van Nederland. Ik wil er nooit meer weg! Reizen doe ik niet meer: schrijven is een voltijdbaan en levert bescheiden op. En heel belangrijk: ik heb een kater. Een echte. Hij heet Pasja: hij is tamelijk honds, wat voor een kat erg leuk is; hij bemoeit zich overal mee en vindt dat hij recht heeft op een plek op mijn website.

In 2008 verscheen mijn debuut ‘Tot de bodem’. Het boek werd met lovende kritieken ontvangen. Daarna werkte ik aan een tweede psychologische thriller: ‘Medelijden met de duivel.’  Ook dit boek werd zeer goed ontvangen. Inmiddels heb ik een andere uitgever: LINK. Bij hen is juni 2014 mijn nieuwste boek verschenen, de psychologische thriller: ‘De helft van mijn ziel’.

 

Intussen schrijf ik door tot het op is.