Spannende Boeken
Pasja

Lezen en schrijven
met Pasja


Beveel pagina aan:

Volg mij op

Recensies en interviews Tot de bodem

 

“Een dijk van een thriller, die elke vergelijking met de gevestigde thriller-orde moeiteloos kan doorstaan: een daverend debuut.”
Marian Thurlings op 29 april op Radio Gelderland in het programma Dubbeluur. 

“Een heel spannend boek”
Felix Meurders in het interview met Violet in Spijkers met Koppen op Radio 2.

Violet op AT5, de Amsterdamse TV zender.
Ze vertelt op het Museumplein over een scene uit haar thriller: de Oranjehuldiging na het EK van 1988.

“Het is een spannende en indringende thriller die zich voor een belangrijk deel op Texel afspeelt.”
Edo Kooiman op de website Texel-Plaza.

“Tot de bodem is haar debuut en niet zomaar een debuut.”
Annette op Vrouwenthrillers.nl

“Dit boek is zeker geen standaard thriller, maar enig in zijn soort. Het boek is zeer onderhoudend. Briljante passages. Alle gebeurtenissen blijken met elkaar te maken te hebben. Een bijzonder en uniek boek dat me nog lang bij zal blijven.”
Vrouwenthrillers.nlklik: Tot de Bodem van Violet Le Roy kreeg 4 sterren.

“Het boek is vlot geschreven en zeer beeldend. En het zit knap in elkaar. Boeiend tot het eind”
Nienke van IJsselmuiden op misdaadromans.nl klik (4 sterren).

“Goed uitgewerkte gedachtegangen van hoofdpersoon Tim. De lezer ervaart alles door zijn ogen. Omgeving, gebeurtenissen en gedachten zijn gedetailleerd en boeiend beschreven. De schrijfstijl van Violet Le Roy is erg prettig en goed te begrijpen. Tot de Bodem heeft een verrassende en spannende ontknoping.”
crimezone.nl klik

“…Le Roy laat het allemaal – in uiterst leesbare en rustige stijl – als een legpuzzel in elkaar vallen……….en de uren vliegen voorbij. Een mooi debuut dat doet uitkijken naar een nieuwe Le Roy.”
Het Parool

“In Tot de Bodem mixt de schrijfster voetbal, moord, ontvoering en nog een en ander tot een smakelijk boek.”
Boek van de Dag op 22 mei in de Gooi- en Eemlander, het Haarlems Dagblad, het Leids dagblad en het Noordhollands Dagblad.

“Een nieuw soort thriller, die uitstijgt boven het niveau van de Nederlandse thriller en die heel lekker leest”
Dick van der Peijl in zijn column in het AD

“Deze debuutroman van de nu in Renkum wonende Amsterdamse is een thriller waarin veel verhaallijnen op zich knap zijn uitgewerkt en goed verweven tot een boeiend, regelmatig verrassend, en ook wel spannend verhaal…..”
Biblion recensie (alle bibliotheken in Nederland)

‘Verdomd goed boek. Mag ik het zo zeggen? Violet schuwt niet om het onderwerp misbruik aan te kaarten en schrijft het zo neer dat de rillingen over je rug lopen’.
Diana op dizzie.nl klik

‘Ik ben geinspireerd door Dennis Bergkamp. Het extreme in de mens spreekt me heel erg aan. Bergkamp is ook een man van extremen. Als voetballer geniaal en keihard, als mens zachtaardig. Mijn vader leek op Louis van Gaal. Een nurkse man met een hart van goud, intelligent, slecht in de communicatie en altijd tot het uiterste gaan.’ zegt Violet Le Roy in het interview met Louis Bovee.
Weekblad Aktueel Sportief van 30 juli 2008

In Weekblad VOETBAL INTERNATIONAL no. 33 van 13 augustus is Tot de Bodem BOEK van de WEEK. Zie Rubriek Voetbal & Media pagina 40.Voetbal International is het grootste weekblad over voetbal in het Nederlands taalgebied. Hoofdredacteur is Johan Derksen.

‘Ik schrijf eigenlijk geen ‘whodunnits, maar ‘whydidithappens’ en ‘howcouldithappens’.Ik wilde een boek schrijven waarbij de lezer niet gelijk kan zien wie het gedaan heeft. Iedereen is een potentiële dader, net als in het echte leven. Als mensen maar ver genoeg in het nauw gedreven zijn, kunnen ze de meest extreme dingen doen.’ Violet in het interview met Peter Kuijt op zijn Spanningsblog. (17 augustus 2008)klik

‘Ik geloof dat ik iets deed (met ontslag te nemen om zich volledig aan het schrijven te wijden) wat heel veel mensen eigenlijk wel willen, namelijk echt gaan voor wat je wilt’…. ‘Weerzinwekkend wat(overwegend) mannen met kinderen doen.Ik bedacht dat het goed is dat de werkwijze van dit type pedofiel zichtbaar wordt gemaakt.’
Interview van Violet met Dizzie.nl op 22 augustus. Ga naar interviews. klik

‘Met haar debuut ” Tot de Bodem’ schrijft Violet Le Roy een prachtige, spannende en intelligente thriller. Wat ik waardeer aan deze thriller is dat het geheel in eigen stijl geschreven is. Het is niet te vergelijken met een Saskia Noort of Esther Verhoef. Dat in combinatie met het waanzinnig spannende verhaal kluistert je aan je stoel.’ Boeken.blogo. Recensie 10 september.  5 sterren! 

” Mijn boek heeft meerdere verhaallijnen. Het is een mix van waargebeurde zaken en fictie en beschrijft een gruwelijk maatschappelijk probleem.’…. ‘ Boekhandels willen graag boeken die goed verkopen, dus willen ze graag auteurs die al bekend zijn. Gelukkig zijn er veel boekhandels die een beginnend schrijver een kans willen geven en daar ligt mijn boek gewoon in de winkel!”
Een groot en mooi interview met Eric Herni van EZZULIA.NL. klik

Vraag: Favoriete boekwinkel? Waarom? Antwoord: ‘De Bruna in Renkum. Ze zijn ontzettend aardig, hebben alle boeken die je wilt en hebben voor iedereen een aardig woord. Goede gastheren,daarom. Als dit televisie was zwaaide ik nu even naar A&A!’ www.goedslecht.nl Recensiesite met 10 korte vragen aan Violet en haar 10 korte grappige antwoorden. klik

” De publiciteit voor de spannende, intelligente en verrassende thriller Tot de Bodem van de Renkumse Violet Le Roy gaat onverminderd door.”
De Veluwepost vrijdag 7 november.

‘Superspannend, verrassend, taboe-doorbrekend en een ingenieus plot’
De recensie van Roberto Decock op de site van de AFCA supportersclub (Amsterdamse Football Club Ajax). 

‘Tot de Bodem, het debuut van Violet Le Roy was het meest bijzondere, meest originele en meest indrukwekkende debuut dat wij dat jaar gelezen hebben.’
VrouwenThrillers.nl. 

‘Een knap debuut. Een debuut dat er mag zijn. Tot de Bodem blijft tot het eind verrassen….het leest vlot en de verschillende overgangen lopen soepel. De personages overtuigen en zijn niet alledaags. Dit alles tezamen is bijzonder knap voor een debuutroman. Violet Le Roy heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt, waarvoor complimenten. Het boek wekt de indruk dat we te maken hebben met een door de wol geverfde schrijfster die het aandurft meerdere verhaallijnen en thema’s bij haar misdaadverhaal te betrekken….Ze gaat in Tot de Bodem inderdaad tot op de bodem’. Recensie op misdaadromans.nl, de gerenommeerde thrillersite van Ine Jacet.  klik

‘Een thriller waarin, naast een moord, haast op geraffineerde wijze wordt beschreven, hoe je als kind door een volwassene op seksueel gebied erin wordt geluisd. Het antwoord op de, aan mij veel gestelde, vraag: ‘waarom heb je niets gezegd als kind? Waarom heb je niet geroepen?’ Martine Rademaker. Kaleidograaf 

‘Indrukwekkend…genoeg fantasie en een boeiende schrijfstijl om 400 pagina’s te vullen!’ De AJACIED. Magazine voor Ajax-fans en liefhebbers. Nummer 4 van het voetbalseizoen 2008-2009 (2 maart 2009). In het zelfde blad een groot interview met Violet’s held Dennis Bergkamp. 

Het seksueel misbruik is in dit boek goed aangegeven waar het sluipend zijn intrede doet en ook tot welke trauma’s het kan leiden. NoKidding Netwerk tegen kindermishandeling.

Tot de bodem is een zeer veelbelovend debuut! Het boek begint een beetje langzaam maar toch voel je dat je een goed boek in handen hebt en kan je moeilijk stoppen met lezen. De onderliggende spanning is zeer duidelijk aanwezig. Nederland heeft nog een paar sterke vrouwelijke auteurs (Saskia Noort, Esther Verhoef, Van Der Vlught,….) maar Le Roy kan je hiermee niet vergelijken. Le Roy heeft een heel eigen en aparte stijl en haar boeken lezen bijna vanzelf. De pagina’s volgen elkaar op en het verhaal is spannend en bovenal heel geloofwaardig geschreven. De combinatie van waargebeurde feiten met de fantasie van de schrijfster maken van Tot de bodem een zeer goed boek. Het boek telt eigenlijk meerdere verhalen die op het eind allemaal op een magistrale manier in elkaar passen waarbij alle losse eindjes en overblijvende vragen perfect worden opgelost. Violet Le Roy schuwt ook de moeilijke thema’s niet: pedofilie, moord, en homoseksualiteit komen allemaal aan bod in dit debuut. Vlaamse thriller website van Sammy Tempels. Klik op de foto van Violet (onder Stieg Larsson. klik

‘Waar kijk ik nog meer naar uit? …Laat ook nieuw talent, zoals in 2008 – Tom Rob Smith, Johan Theorin of Violet Le Roy – in het nieuwe jaar maar komen. Ik ga voor spannende boeken, knap geschreven en voorzien van goed uitgewerkte personages. Boeken die je raken, boeken die iets met je doen.’
Ine Jacet, thriller recensent